Fokus på marknadsanalys

Markandsanalyser tas på allvar i vår familj. Detta har jag sett till att få igenom. Trots att jag är ganska mild i mitt föräldraskap och ofta ger med mig har jag prioriterat detta. Det ska vara kul oftast men vissa saker måste fokuseras på. En sådan sak är att man alltid har nytta av att veta hur människor fungerar. Nu syftar jag inte huvudsakligen på psykologiskt – även om det förstås också är oerhört viktigt – utan snarare på hur de fungerar i grupp.

Jag är sociolog, detta vet ni om. Det har jag vetat att jag ska bli sedan jag var 12 inte minst genom mitt stora intresse för marknadsanalyser. På den tiden gav jag blanka fan i vad den marknadsanalys jag läste sade om ett specifikt ämne. Jag brydde mig bara om hur olika människor uttryckte sig. Hur variationen kunde vara så stor mellan medlemmar av samma kategori djur. Det var oerhört spännande att se åsikter gå isär tyckte jag. Marknadsanalyser var fenomenala redskap för att få göra detta – utan tvekan.

Det var ingen som var särskilt förvånad över att jag valde att arbeta med marknadsanalys. Snarare var det nog helt otroligt väntat från alla i min tillvaro. På grund av mitt stora intresse för marknadsanalys åsidolade jag vissa saker under uppväxten. Jag skulle inte säga att jag hade så många vänner tidigare i mitt liv. Jag hade mina analyser och det tyckte jag räckte gott och väl för mig själv. Sedan förstod jag att det fanns andra saker att tänka på. Ja, utan att jag för all del aldrig gav upp viljan att läsa bra marknadsanalyser. Jag träffade min sambo som sedan blev min maka och på den vägen är det.

Nu har vi tre barn som jag sitter med vid frukostbordet. De barn som jag nu, med alla medel jag har, försöker lära marknadsanalys. Det är, påstår jag, viktigt att de lär sig om detta. Detta verktyg som om det används rätt kan beskriva världen. Marknadsanalyser kan egentligen vara lika fascinerande som vilken rymdteleskop som helst. Skillnaden är att detta teleskop, istället för att titta på saker långt bort, tittar på det som händer inuti oss.

Nästa vecka ska jag be att få återkomma igen. Jag hann inte längre i denna text. Ställ dock gärna era frågor om ni har några. Jag svarar som vanligt på allt som skickas till mig.