Om vår fasadrenovering

Låt mig först och främst säga en sak. Maken till intresse för ett bloggämne har jag inte sett sedan jag skrev om var man kunde köpa de mest värdefulla vinylskivorna i stan. Sedan jag skrev om vår fasadrenovering förra veckan har frågorna verkligen forsat in i inkorgen. Många har besvarats individuellt men fortsatt är många obesvarade. Jag tänkte därför att jag skulle ägna fasadrenoveringen ytterligare en text, om än med lite annat uppdrag.

Så, lite bakgrund för er som inte hängt med. Jag sitter i föreningen styrelse och har varit med att rösta igenom fasadrenovering. Det har varit på tapeten sedan jag flyttade till huset för fyra år sedan men nu skulle det tillslut ske.

Nu till frågorna:

Hur valde ni företag för fasadrenovering?

Denna fråga är vanligast av alla och jag misstänker att många sitter i samma situation som jag. Det vill säga; ledamot i en brf som går i fasadrenovering-tankar. Jag är glad om jag kan bidra med kunskap om hur ni kan gå tillväga.

Vi gjorde helt enkelt lite regelrätta efterforskningar på nätet. Googlade och läste på om olika bolag och deras olika tjänster och priser. En sak som vi fokuserade mycket på var deras tidigare erfarenheter av fasadrenovering. Nog för att många företag kunde visa upp fina arbeten men vi behövde något extra. Vår byggnad är gammal och en fasadrenovering av den kräver en särskilt kompetens hade vi förstått. Det var HSB som hade låtit berätta detta för oss. Vi varken kunde eller ville därför anlita vilka som helst.

Tillslut landade vi i ett bolag som hade väldigt goda vitsord online. Särskilt välrenommerade var de för deras kompetenser inom fasadrenovering av äldre byggnader. Det passade förstås som handen i handsken för oss. Det landade på mig att kontakta bolaget och jag bokade in ett möte. Under mötet sågs vi i styrelsen med en representant som tittade på byggnaden och gav ett första utlåtande. Vi hade tur, för de kunde ta på sig vår fasadrenovering inom kort och gjorde också det när vi skrivit på avtalet. Mycket smidigt, alltihop.

Vad kostade fasadrenovering?

Jag kan tyvärr inte diskutera exakta priser här. Och även om jag kunde så tror jag inte att det hade varit så relevant att veta exakt vad vår fasadrenovering kostade. Jag förstår det som att priset på tjänsten kan variera kraftigt beroende på typ av byggnad, tillgänglighet osv. Så, kontakta bolaget för att få en mer anpassad bedömning istället.

Är ni nöjda med resultatet?

Vi är otroligt nöjda faktiskt. Nästa vecka ska jag se till att bifoga lite före/efter-bilder så att ni själva kan se ansiktslyftet för vår byggnad. En mycket väl utförd fasadrenovering, från början till slut!