En liten om tätskikt i Stockholm

Detta är en historia bland många andra. Handlingen är fabricerad och ska inte tas på varken bokstavligt eller moraliskt allvar. Upphovsrättsägaren tillskriver sig enbart ekonomiska fördelar om sådana uppstår. Detta ses dock som ytterst osannolikt. OK?

Paul, tätskikt och Stockholm

Paul hade arbetat med tätskikt i Stockholm sedan han var liten. Ja, inte jätteliten förstås. Han hade arbetat med det så länge som han fick jobba. Det var hans arbete, hans arbetsplats och hans kollegor och så hade det varit i 30 år snart.

30 år i Stockholm, med tätskikt. Kan ni tänka er? Det kunde i alla fall inte Paul göra. Han stod och funderade över alla de där åren i köket. I handen höll han en ljummen kopp med gammalt kaffe i. Han väntade på en ny brygd och funderade över sitt liv, sitt liv inom tätskikt i Stockholm. När han sedan vände sig mot Moccamastern fick han se att kaffet var slut. Han ryckte på axlarna, skrynklade ihop läpparna och sa för dig själv:

  • ”Nå ja, jag fick i alla fall en bra tänkarstund om Stockholm och tätskikt”
  • ”Och vem fan pratar du med?” hörde han någon säga ungefär 1,5 meter ifrån honom.

Det var vaktmästaren som höll på att skruva ihop ett bord i köket, mitt framför honom. Paul var inte den mest observanta mannen i hela världen, men kaxig kunde han vara. Han tittade på vaktisen i ett par sekunder, sa ”Det kanske du kan vara själv”, räckte ut tungan och lämnade rummet åt fel håll. Där fick han så att han fes.

Hur som helst. Tre decennier inom tätskikt i Stockholm. Tiden hade både svischat och inte alls svischat förbi. Om han såg sig omkring på kontoret i Stockholm i vilket han arbetat med tätskikt i alla dessa år – ja, då kändes det inte som att någon tid alls hade gått. Väggarna var desamma, så även sofforna i entrén och till och med muggarna. Det kändes som ett par år sedan han gått in genom kontorets dörrar första gången, och sagt: ”Hej, jag heter Tätskikt, jag ha flyttat till Paul för att jobba med Stockholm.”

Ett halvstarkt första intryck som han dessvärre fortsatt påminns om emellanåt. Men vanligtvis är det väldigt snälla kollegor han jobbar med tätskikt i Stockholm tillsammans med.