Verktygen varningsskyltar

Om någon hade berättat för mig hur det skulle vara att ha barn innan vi fick dem så hade jag nog tvekat. Länge och väl. Däremot skulle jag inte säga att jag ångrar något vi gjort. Jag kan bara konstatera att livet blivit en rejäl smula annorlunda sedan vi skaffade barn. Särskilt som det andra och det tredje barnet också kommit till.

Idag ska jag berätta lite om hur det är att vara förälder. Eller, jag ska snarare berätta om hur det är att vara jag, i vårt hushåll, som förälder. Vi kommer att fokusera på de varningsskyltar vi låtit sätta upp runt om i lägenheten. Detta brukar skapa intresse.

Våra barn slår sig på saker hela tiden. Inte nog med det, de åsamkar också skada utanför dem själva. Både gentemot varandra och mot saker i lägenheten. Vi bor för litet för det antal personer vi är, det är bara att konstatera. Detta kan vi dock inte göra något åt i nuläget så vi får gott rätta in oss i leden. Detta har vi alltså gjort genom att upprätta varningsskyltar.

Jag tänker att jag nu kan gå igenom de varningsskyltar vi har uppsatt.

Av alla varningsskyltar vi har så är nog den här den mest knasiga. Det står att om man ska använda någon av de elektriska tandborstarna – ja, då måste man se till att sladden inte följer med laddaren ut ur skåpet där den finns. Vet ni varför det står så på en av varningsskyltarna? Jo för att laddaren kommer att riva ner precis allting som står på hyllan under skåpet om den följer med. Sladden slår som en lång svans mot parfymer och rakapparater och badsalt och allt möjligt. Därför, kära vänner, har vi tillägnat en varningsskylt till just detta. Förståeligt?

Vi fortsätter genom vårt varningsskyltar-präglade hem. Varför inte stanna vid en skylt som min bättre hälft lät upprätta. Den kom till efter att det äldsta barnet skrämt slag på den nästa äldsta genom att säga att det finns monster under hennes säng. Det var inte populärt för någon inblandad. Därför står det på en av varningsskyltarna: ”Man får ej luras om att det finns monster”. Vi ville inte skriva något specifikt på varningsskyltarna om under sängen för då hade de hittat kryphål, garanterat.

Varningsskyltar är effektivt. Jag hinner inte berätta vidare just idag men detta vill jag ändå ha sagt. Om ni funderar på hur ni kan få ordning på hemmet – och hur ni dessutom kan lära barnen vikten av att hålla sig till reglerna – ja, då är varningsskyltar oerhört bra verktyg.

Testa och se?