Varierande taklister

Låt mig slå ett slag för variationen. Varierande tillvaro är bäst, om ni frågar mig. Så har jag tänkt när jag inrett mitt hem. Det är idag jag kommer att berätta om detta. Jajamensan, idag är dagen då jag äntligen ska få vika ut orden om mina taklister. Ni som inte läst mina hintar om detta förut tycker säkert att det låter konstigt. Hur fan kan man skapa innehåll om taklister? Om detta ska ni bli varse, var så säkra.

Så, jag bestämde mig för att skaffa diverse stuckatur hemma. Jag bestämde mig för att göra det lite annorlunda än andra hem jag sett. När jag tittade på taklister kunde jag inte bestämma mig. Då tänker ni kanske att jag fick lov att fundera en stund. Att jag kliade mig i huvudet och tillslut gjorde ett val. Det kanske är så ni tänker om hur jag tänkte när jag valde taklister.

Så var det alltså inte. Jag kunde, för mitt liv, inte bestämma mig för vilka taklister jag skulle välja. Det gick inte att ta ett beslut. Jag var helt oförmögen. Jag tänkte i dagar som blev veckor som tillslut blev 1,5 månad. Jag tänkte att mitt problem var bortom min kontroll. Taklisterna skulle aldrig falla på plats om jag inte kunde besluta mig för något.

Tillslut kom jag på hur jag skulle göra. Jag skulle förstås inte välja alls, utan ta precis alla taklister jag tyckte om. Jag tittade upp i taket och insåg att jag hade 12 väggar vari jag kunde placera taklister längs upp i hörnen. Det fanns alltså möjlighet att låta införa 12 olika typer av taklister. Som av en händelse var detta också det antal för vilka jag fastnat när jag satt på nätet och tittade. Det enda som var viktigt var att de skulle ligga fint i linje med varandra för att det inte skulle se knasigt ut.

Jag sträckte ut en hand till ett företag som påstådde att de arbetat med taklister i över 40 års tid. Läget förklarades. Taklisterna skulle vara olika och gå ihop snyggt i takhörnen. Personen jag talade med sa att det var en ovanligt förfrågan. En ovanlig men mycket spännande sådan, menade han. Det skulle bli en utmaning att få till alla taklister men ”ingen minns en fegis” sa han och tackade ja till uppdraget.

Resultatet: Helt magnifikt, om ni frågar mig och det gör ni förstås. Nästa vecka skickar jag bilder på hur taklisterna blev.