Fönsterputs o.s.v.

Många har frågorna varit sedan ni hörde från mig sist. De har uteslutande handlat om ett specifikt ämne. Ämnet som frågorna baserats i är, som många av er som läst senaste inlägget kan lista ut, fönsterputs.

Jag tänkte att jag skulle besvara frågor om fönsterputs rakt upp och ner och utan krusiduller. Det brukar fungera bra i dessa lägen tycker jag. Om ni fortsatt saknar svar på er fundering om fönsterputs får ni gärna skicka in den i efterhand. Förslagsvis via kommentarsfältet eller direkt på email – vilket som.

Hur länge var du verksam inom fönsterputs?

Jag är faktiskt fortfarande verksam inom fönsterputs. Verksamhetschef faktiskt, om vi nu ska vara noga med titlar. Detta innebär att jag inte längre arbetar med att utföra själva putsarbetet. Jag koordinerar företaget och min skickliga personal gör jobbet med fönsterputs hos kunderna. Tur är väl det, inte minst p.g.a. min trasiga rygg som gör att jag inte kan genomföra jobbet på rätt sätt längre.

Så, jag har alltså arbetat med fönsterputs i över 10 år nu. Detta eftersom jag startade jobbet strax efter nyår 2012/2013. Tiden går fort när man har roligt, och roligt har jag haft det!

Vad är det roligaste med att arbeta med fönsterputs?

Här får jag nog svara utifrån den tid då jag faktiskt utförde själva fönsterputsen på företaget. Jag minns att jag tyckte mest om det faktum att jag fick chansen att träffa en massa trevliga människor. Det var väldigt roligt att få komma hem och bli välkomnad i folks hem. Jag gillar att se hur folk har det. Gillar att se att livet pågår utanför mitt eget. Jag tror att man mår bra av att inte se sig själv som jordens mittpunkt hela tiden. Denna känsla stärktes under åren då jag utförde fönsterputs.. Ja, och även numera faktiskt.

Är det jobbigt att arbeta med fönsterputs?

Nu ska jag vara ärlig. Det var faktiskt ganska jobbigt. Särskilt som min rygg blev sämre och sämre. Jag kände liksom att jag inte fick ut så mycket av jobbet som jag fått innan. Det gick inte att ”njuta” på samma sätt, om man nu kan säga så. Jag trivs dock väldigt bra i den roll jag har idag. Det är jag glad för.

Fler frågor om fönsterputs? Hör av mig!