Hur man går ner i vikt utan att banta!

Bantning är ett väldigt laddat ord. Speciellt när man sätter ordet jojo framför så är det nog många som känner igen sig.

Allt för många gånger har man påbörjat ett nyare och hälsosammare liv utan mål och strategi. Oftast följer man en bra kost och motionerar under en tid och vikten börjar minska sakta men säkert. Lite senare faller man tillbaka i samma mönster som man var i tidigare. Det resulterar i en viktökning som t.o.m tar vikten förbi där man började!

bantning-med-hamburgare

Bilden kommer från www.gillas.nu

Vad är bantning?

Bilden kommer från gillas.nu
Ordet Bantning om ni inte känner till det kommer från William Banting som var en korpulent begravningsentreprenör som ändrade om sin kost, på inrådan från sin läkare.Det resulterade i ökad viktnedgång där ordet banting / bant populariserades efter hans öppna brev ”Letter on Corpulence, Addressed to the Public” publicerades och andra kunde följa hans framgångsrecept till att gå ner i vikt dvs att ”banta”.

Så varför vill vi på worldofshape.com då lära våra kunder att gå ner i vikt utan att banta?

Bantning innebär helt enkelt att man med drastiska åtgärder ändrar om i sin kostplan så pass att såväl kropp och huvud inte har tid att anpassa sig.

Dieter är oftast ett ord som förknippas med bantning eftersom det innebär en kalorirestriktion i samband med en viss kosthållning i allt från periodisk fasta som 5:2 dieten, LCHF, GI diet m.m.

De olika dieterna har olika följder i form av energi innehåll och främst makronutrienter då vissa av dessa utesluts något eller helt i dieterna. LCHF t.ex förespråkar mer utav Fett och Protein mot kolhydrater. GI utesluter matkällor som höjer insulinnivån då detta startar processen i kroppen till at börja lagra energi osv.

Genom att inte ge kropp och huvud tillräckligt med tid att anpassa sig så är det lätt att ”trilla dit” igen genom att man börjar fuska med att bara fika ”en gång”. Man unnar sig något extra på helgerna som sedan blir till resten av veckan. Det är just detta vi vill få dig, som läsare, förstå skillnaden på naturlig viktminskning och bantning.

För oss så handlar kost och träning mer om en livsstil som är baserad på forskning och vad forskare rekommenderar att man ska äta för att klara av sin vardag. Detta i sin tur har mynnat ut i den produkt vi erbjuder idag. Ett mer hållbart alternativ till olika dieter då man aldrig går hungrig (man äter 6 gånger om dagen), nyttiga alternativ (istället för snabba kolhydrater och mycket fett) samt att vi ger våra kunder kunskap om hur man ska se och förhålla sig till olika livsmedel.

Skillnad mellan bantning och naturlig viktminskning

En naturlig viktminskning som vi ser det är då vi ser efter de biologiska faktorer som faktiskt triggar de hormoner som ligger till grund för att lagra och göra av med energi. Med våra träningsprogram stärker vi kroppen och ökar dess ämnesomsättning samtidigt som vi ger våra kunder kostscheman man följer i minst 30 dagar för att skapa en förståelse kring vad man har på tallriken främst så att man sedan kan ta aktiva beslut om sin egen kost.

Det finns ett skäl till att vi har hjälpt över 40.000 kunder bara i Sverige varav många av dessa har vi förändrat livet så pass att de fortsätter med det vi lärt dem. Det är det största kvittot vi kan få på att naturlig viktminskning är det bästa tillvägagångssättet , undvik att banta.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig komma i ditt livsform?

Genom att veta vilken vikminskingstyp man har kan man gå ner i vikt på ett naturligt sätt. Vi är alla olika och det finns inte  en “one-size-fits-all” lösning.

>>>Vilken viktminskningstyp är du? Klicka här och få svar på 3 minuter!<<<

Angeliqua Hirvonen – Deltagare i Worldofshape.com

angeliqua

 

 

Leave a reply

 

Dag 2 avklarad

Nu lider dag 2 mot sitt slut. Jag vaknade i morse med halsont, rinnsnuva och ömmande bihålor. Det är så himla typiskt.. Det harhänt varje gång jag påbörjat träning igen, samma visa[...]

Träning&mat a la Fitnessfighten!

INGEN SÖNDAGSÅNGEST? BRA. För ny vecka innebär nya möjligheter, nya utmaningar och framförallt nya resultat. Så varför se det negativa när det finns så otroligt mycket positivt när[...]