3 skäl till varför du bör testa yinyoga!

jarkko-yogaYoga har funnits i hundratals om inte tusentals år här på jorden och det känns som att det äntligen har börjat ta fart även här i Sverige.

Idag så har vi det betydligt  mer stressigt i vår vardag och det är kanske därför som så många testar olika sorters yoga som yin yoga, bikram yoga, eller andra snarlika program som finns på gym numera.

Vad man ofta glömmer i sin träning är vikten av att stretcha och slappna av. Träning i sig är stress på muskulaturen och för att återhämta sig och bli starkare så behövs även avslappning i form av stretching eller då t.ex yoga.

 

För att förstå hur viktigt det kan var att ta vara på sin kropp och tid så listar vi “3 skäl till varför du bör testa yinyoga!”

  1. Yin yoga får kroppen att slappna av på ett helt annat sätt än stretching. Stretching i all ära och många vet nu vid det här laget att man ska hålla en stretch EFTER träning på varje muskelgrupp i minst 20 sekunder, minst två gånger på samma muskelgrupp. Däremot om man gör yin yoga och håller en pose längre än 20 sekunder så ökar cirkulationen i musklerna, fascian (bindväven) runt musklerna sträcks ut vilket gör att musklerna förlängs och inte blir lika tighta. Detta leder till ökad rörlighet och styrka i inte bara muskler utan också i lederna.
  2. Minskad stress. Att släppa loss och endast koncentrera sig på nuet, sin andning och att bara slappna av kommer gör att du lyssnar på hur din kropp mår, var du är stel och det är en helt annan känsla än vid styrketräning som garanterat får dig att känna dig mindre stressad i vardagen.
  3. Träna var du vill! En ursäkt att du inte har tid eller plats existerar inte med yin yoga. Du behöver bekväma kläder, en plats att stå på. eventuellt en matta eller mjukt underlag sedan är det bara till att göra så många övningar som du själv vill och orkar. Bara 10 minuters avkoppling gör underverk i det långa loppet med yin yoga.

Vi på worldofshape.com kommer tipsa om fler positiva saker om yoga under veckan som kommer då vi lanserar vårt Yoga-shape program den 15:e Januari som DU kan vara med och påverka som testpilot.

Vill du veta mer om vårt program så klickar du här.

Dessutom så har vi ett webinarie den 12:e Januari där  du kan lära dig mer om vårt program Yoga-shape och hur man kan använda den till viktminskning.

Anmäl dig till webinariet här.

Ha en härliga stressfri dag idag!

Leave a reply

 

Dag 3. Shoulder impingement.

Jaha. Dag tre. Jag mår som förväntat, alltså inte så bra. Orkeslös, träningsvärk (förvisso positivt), hängig och smått irriterad. Senast jag mådde såhär var för två och ett halv[...]

Stressiga dagar

Det har varit två stressiga och händelserika dagar. Det har hänt mycket roligt, stora förändringar på gång för vår familj. Det gör också att jag är helt slut på kvällarna när killa[...]

Kärt återseende

Igår kväll bestämde jag mig för att skippa morgonträningen för att kunna sova en timme längre. Jag har varit extremt trött i några dagar och kände att det var det enda rätta. Kände[...]