3 enkla sätt för att motivera dig till att träna!

motivation

  1. Belöna dig själv!

“När jag har xx så ska jag xx”. Denna mening har nog många som börjat träna och dieta sagt i sitt liv och om man fått 1 krona för varje gång man hört den så skulle man nog vara miljonär.

Med detta menas att OM man satt upp mål för sig själv t.ex : gå ner 1 kg i veckan till och med DATUMX så ska jag unna mig en flaska rött och lite god ost. Detta är en perfekt koppling till såväl kropp och hjärna och lär dig att använda yttre motivationsfaktorer som faktiskt skapar vällust vid blotta tanken av din belöning men som också håller dig på banan att vara flitig innan belöningen.

Skapar man dessa mål alldeles för tidigt så resulterar detta oftast i att man inte klarar sig så långt.

Papper, penna och en kalender är ett hett tips och sätt upp dina delmål och BELÖNA dig själv efter varje med smoothies eller annat gott!

  1. Utmana någon!

På worldofshape.com har vi t.ex Hälsoutmaningen eller Fitnessfighten som skapar lite tävlingslust hos de som deltar. Ett bra sätt är att utmana en vän, arbetskamrat eller någon annan att faktiskt göra samma sak som du tänker göra under en viss tid. Ni kommer märka att det blir lättare att göra samma sak och motivationen kommer höjas avsevärt!

  1. Använd positivt tänkande!

I dina tuffaste stunder så kommer du bryta ihop. Ingen tid till träning idag? Tänk istället hur du kan undkomma detta problem genom att ändra träningstider eller varför inte satsa på lite egenkroppsviktsträning hemma. Funkar alltid i alla lägen. Alternativet är att faktiskt visualisera vad som kommer hända om detta blir ett återkommande tema att inte träna, missa måltider etc. Genom att se det positiva och negativa framför sig så blir det också lättare för dig att hitta nya lösningar och finns nya vanor som håller.

Tänk positivt, visualisera hur bra du kommer må efter du tränat eller ätit en nyttig måltid eller varför inte efter en god natts sömn så lovar vi att du kommer ha mycket lättare att få tiden att räcka till allt här i livet!

 

Vilken viktminskningstyp är du?

Det finns inte en lösning, “one-size-fits-all”, för att gå ner i vikt eftersom vi är alla olika. Därför är det viktigt att du vet din viktminskningstyp.

>>>Klicka här och svara på några frågor i vår viktminskningsanalys och få reda på din vikminskningstyp direkt<<<

Leave a reply