Ändra dina vanor för att gå ner i vikt!

Att ändra sina vanor är inte det lättaste som finns. Tur att det då finns beprövade mönster som hjälper en på vägen till bättre vanor helt enkelt!!

Att gå från ohälsosamma vanor till hälsosamma brukar oftast grunda sig i att man tagit ett beslut till att förändra / förbättra det nuvarande beteendet. Vad många missar är att man allt i för stor utsträckning sätter för höga mål än vad man klarar av. Om man sätter t.ex ett mål att gå ner 10 kg så händer det inte över en natt utan tar 3-4 månader av normal långsam viktminskning.

Viktminskning är lite som historien om sköldpaddan och haren. I detta fall så skapar sköldpaddan långsamma och bra associationer som dessutom ser till att din kropp anpassar sig efter måltider såväl tidsmässigt som storleksmässigt. Haren är snabb bantning med t.ex shakes och soppor som definitvt ger resultat men hur långvarig är dem och ”orkar” dem ända in i mål?

NEJ! De får dig bara att gå upp igen. Därför är worldofshape.com så framgångsrikt då man efter 30 dagar har ett nyare beteende och möjligheten att kunna bedöma vilken kost som är bra respective dålig och att kroppen vant sig vid ett nytt sätt att äta.

Här kommer några tips som vi samlat ihop genom åren:

Börja med att bestämma ett viktminsknings “varför”

Ditt “varför” är din ledsagare och måste vara så pass viktigt att den får dig till att ändra ditt beteende. Varför vill du gå ner i vikt och bli mer hälsosam? Leka mer med dina barn? Få mer energi? Sova bättre på nätterna?

Sätt mål

Mål ska vara SMARTa. Specifika, Mätbara, Anpassade, Realistiska, Tidsbestämda. Skriv ner dem och sätt upp dem. Följ dem!

Börja i mindre skala

Som sagt, sätt upp små delmål och glöm inte mindre belöningar. Det kan vara att äta på restaurang efter du hållit din kost efter 2-3 veckor, njut av de små tillfällena i livet med ett glas vin etc. Låt det dock inte bli en vana. Då trillar ud ner för stegen igen.

Få hjälp på vägen!

Att umgås med stöttande personer t.ex sambo, make / maka, familj eller kamrater kommer underlätta dina beslut och dina målsättningar kommer garanterat att smitta av sig om du visar vägen. Vi på worldofshape.com har alltid support och hjälper dig med dina mål oavsett hur stora eller små de är.

Repetera VARJE DAG!

Ett beteende befäster sig när du väl har gjort samma sak om och om igen. Behåll dina vanor i 30 dagar och ta dina små steg s kommer du inte bara överträffa dina mål. Du kommer nå dem och du kommer vara redo att sätta upp nya mål för att göra dig till den bästa du kan bli!

Leave a reply

 

Dag nio

Idag är min nionde dag på programmet MammaShape-Combo. Det har de senaste dagarna varit svårt med träning och kost då samtliga medlemmar i min familj har varit förkylda, vilket har[...]

Mjölkens vara eller icke vara

Mjölk verkar vara ett hett och omdebatterat livsmedel just nu. Det har bland annat kommit några frågor om mjölkallergi och World of shapes kostprogram som jag ska försöka reda ut g[...]