Cross Shape 28 och Köttfärsfylld Paprika

Nu när jag har hunnit känna på träningen i Cross Shape 28  i någon vecka så är det hög tid att säga något om vad jag tycker om detta träningsprogram. Jag trodde att jag nu efter att ha tränat en timme om dagen med BEACH-programmet i 60 dagar skulle tycka att ett träningspass på “bara” 28 minuter skulle kännas enkelt. Men det är riktigt tufft. Tempot är mycket högre och svetten lackar. De första dagarna hade jag rejäl träningsvärk. Det är så himla roligt!

gummiband

Med Cross Shape 28 tränar man högintensivt 28 minuter om dagen kondition blandat med styrketräning. Allt du behöver för att komma igång är ett par hantlar eller PET-flaskor fyllda med vatten eller sand samt ett kvastskaft, gummiband eller handduk. Sedan är det bara att köra igång. Tycker du att du inte hinner träna en timme om dagen så är Cross Shape 28 det perfekta träningsprogrammet. Jag är övertygad om att de allra flesta av oss har möjlighet att avsätta 28 minuter om dagen för att få bättre hälsa, bli starkare, öka konditionen och minska i vikt. Har man tid att titta på TV eller sitta framför datorn en halvtimme om dagen så har man också tid att köra Cross Shape 28 och investera i sin egen hälsa.

Igår var det dags för veckohandlingen av mat och eftersom det var extrapris på nötfärs så köpte vi en stor förpackning som räckte till varsin köttfärsfylld paprika till middag samt att det blev 9 matlådor att stoppa i frysen. Härligt!

Paprika

Köttfärsfylld paprika, 1 portion

1 stor paprika

hackad gul lök

1 tsk olivolja

150 g  mager nötfärs

krossade tomater

70 g kokt ris

mager riven ost

servera med valfria grönsaker

Gör så här: Skär av ett lock på paprikan och kärna ur den. Stek hackad gul lök i olivolja, stek även nötfärsen och häll på krossade tomater så att du får en köttfärssås. Om man vill kan man även ha i kryddor efter smak och tycke i köttfärsen. Blanda ihop köttfärssåsen med 70 g kokt ris och fyll paprikan med blandningen. Jag ställer paprikorna i en muffinsform av teflon så att de står stadigt. Toppa med lite mager riven ost. Tillagas i ugn 200 grader. Servera med blandade grönsaker.

Tanken var såklart att jag skulle använda paprikalocket och ha det lite snyggt sådär ovanpå paprikorna men sambon hann komma hem och var så duktig att han städade undan efter mig i köket och innan jag hann reagera hade han slängt paprikalocken i soppåsen. Nåja, det är sånt som händer och vi fick oss ett litet skratt.

matlådor2

Av nötfärsen som blev över fick vi ihop 9 matlådor med köttfärssås och ris samt köttfärssås med makaroner för lite variation. Sedan är det bara att lägga till en skål med grönsaker när matlådan ska ätas. Nyckeln till att förenkla vardagen är att se till att alltid ha färdiga matlådor hemma i frysen såväl som lunchlåda på jobbet som för stressiga dagar när man inte hinner laga middag.

Må gott!

Henrietta

 

Leave a reply

 

Extra styrka

Efter att ha haft lite ont i ryggen några dagar är jag på gång igen. För att komma igång ordentligt körde jag ett extra hårt pass med styrketräning.Fick användning av delar[...]

Svårt att hålla igen

När väl mitt knä blev okej körde jag nog lite för hårt så nu har jag lite ont igen. Vad svårt det är att hålla igen när viljan är större än vad tidigare skador står ut med.[...]

Lättlagad Lax

Idag har det varit en sån där dag när allt bara flyter på som det ska. Dessutom är jag långledig nu över helgdagarna. Härligt! Dagens träningspass avklarades redan i morse och det [...]