12 giftiga grönsaker du äter dagligen och vilka du bör äta i stället. (Nr 8 kommer att chocka dig…)

Välj bort gift i din mat, ät detta istället!

ekologiskt12 grönsaker och frukter som din kropp kommer tacka dig för!

För över 200 år sedan i industrialismens linda så fanns det massor av jordbruk och desto mindre gifter i maten. Att hålla kostnader och spill nere var en förutsättning för att öka såväl intäkter men också en förutsättning för att ge folk mer mat.

Dessvärre har utvecklingen inom detta skapat att ett flertal livsmedel innehar höga halter av insekts bekämpningsmedel som kan ge upphov till cancer m.m.

De senaste åren har det kommit en hel del larm om vilka livsmedel som kan innehålla höga halter av detta men samtidigt så har den ekologiska och organiska marknaden blomstrat som en motreaktion där konsumenter faktiskt väljer bort livsmedel som i längden kan vara skadliga mot de som är odlade utan dessa gifter.

Ekologiska varor är ett hett debatterat ämne där förespråkare talar om att man mår bättre och gör bättre för miljön genom att äta ekologiskt och motståndarna använder ekonomiska argument men även argument om att ekologiska varor inte är hållbart i längden då det krävs uppemot 3 gånger större areor att odla samma livsmedel ekologiskt för att man måste ta hänsyn till svinn.

Oavsett vad så tänkte vi ge dig en liten lektion i vilka livsmedel du ska se upp med och vilka du kan äta med gott samvete.

De ”sämre” alternativen (ej i någon korrelerande ordning):

 1. Äpplen
 2. Selleri
 3. Jordgubbar
 4. Persikor
 5. Spenat
 6. Nektariner
 7. Vindruvor
 8. Potatisar
 9. Blåbär
 10. Körsbärstomater
 11. Gurka
 12. Gröna bönor

De ”bättre” alternativen med mindre gifter och som förekommer oftare som ekologiska alternativ:

 1. Lök
 2. Söt majs
 3. Ananas
 4. Avokado
 5. Kål
 6. Söta ärtor
 7. Sparris
 8. Mango
 9. Äggplanta
 10. Kiwi
 11. Cantaloupemelon
 12. Sötpotatis

Se alltid till att oavsett vad skölja grönsakerna och ge stöd till lokala grönsakshandlare som mer än oftast har fräschare och mindre besprutade alternativ. Så till vida ni inte har en stormarknad med ekologiska alternativ.

Oavsett vad är frukt och grönt ett måste så ät och var glad och var inte orolig. Att överkonsumera frukt och grönt är det inte många som dött av 🙂

 

Vilken viktminskningstyp är du?

Det finns inte en lösning, “one-size-fits-all”, för att gå ner i vikt eftersom vi är alla olika. Därför är det viktigt att du vet din viktminskningstyp.

>>>Klicka här och svara på några frågor i vår viktminskningsanalys och få reda på din vikminskningstyp direkt<<<

Leave a reply

 

Dag 2 avklarad

Nu lider dag 2 mot sitt slut. Jag vaknade i morse med halsont, rinnsnuva och ömmande bihålor. Det är så himla typiskt.. Det harhänt varje gång jag påbörjat träning igen, samma visa[...]

Förberedelser

Efter att ha legat i sängen i mer eller mindre 30 timmar i sträck och hinkat litervis med blåbärssoppa har jag nu äntligen kommit någorlunda på benen. Mina axlar och nacke värker m[...]

Dagens tips!

Jag har varit vilse i några dagar, men nu känns det som att jag hittat tillbaka till WoS-vägen! Träningen var kul idag, maten har varit toppen och allt har helt enkelt stämt! Nu tä[...]