Startskottet har gått

Hej!

Idag gick startskottet för min resa med World of Shape och Mix-Shape-90.

Jag heter Jessica, jag är 26 år och kommer från Östersund. Jag är gift med Robin, har en dotter, som fyller 1 år i början på maj, som heter Kaela och en liten Jackrussel och Foxterrier blandis som heter Rambo.

utf-8''ok%C3%A4ntJag & Rambo på fjälltur på Ansättfjällen september 2015. Kaela sitter i bärselen.

Min resa till att slutligen landa hos WoS för att testa på Mix-Shape-90 är en lång historia, men en historia som jag tror många idag kan känna igen sig… Nämligen av vår tids stora folksjukdom; stress!

2010 lade jag fotbollsskorna på hyllan efter att ha spelat i hela mitt liv, i samma veva började ett liv med alldeles för mycket stress på mitt arbete. Trots att jag hade ett arbete som innebar att jag rörde väldigt mycket på mig så började jag öka kraftigt i vikt. Jag gjorde många försök till att bli av med alla extra kilon och deltog även i Fitnessfighten jan 2013 där jag t.o.m. gick till final med mina 6 tappade kilon och 22 cm mindre i midjan.

Men därefter så hände inget mer, trots träning och bra kost… Två månader efter mitt deltagande började jag få kraftiga bröstsmärtor. Och det visade sig att jag fått en inflammation kring hjärtmuskeln som var orsakad av all stress. Jag jobbade minst 6 dagar i veckan, hade telefonjour dygnet runt och fick aldrig sova om nätterna då vi hade en granne som skrek nätterna i ända. Mitt minne började bli väldigt dåligt, hjärnan gick på någon slags stand-by läge och kroppen var trött hela tiden.
Tre månader senare sjukskrevs jag när det inte längre fungerade och efter en månads sjukskrivning kände jag att min hälsa inte var värd mindre än ett jobb. Jag sa upp mig! Det var verkligen blandade känslor som flög kors och tvärs. Jag älskade mitt jobb, men någonstans på vägen insåg jag att jag älskade mig själv mer. Det tog ytterligare 3 månader innan mitt hjärtproblem var borta. På detta halvår hade jag hunnit lägga på mig de kilon jag tappade under Fitnessfighten + 4 kg till.
Det kommande året fick fokus ligga på att släppa stressen och hitta igen mig själv. Jag började studera och fokus på viktminskningen fick helt enkelt vänta tills jag mådde riktigt bra med mig själv.

Men så kom augusti 2014 och då förändrades livet ännu mer. Vi fick det glädjande beskedet att vår familj skulle växa med ytterligare en person som beräknades komma den 12 maj 2015. Nu var det verkligen inte läge att gå ner i vikt. Nu ville jag bara fokusera på den lilla människan som växte i min mage och så blev det! Den 2 maj 2015 föddes vår dotter Kaela och nu när hon snart blir ett år så vill jag äntligen ta tag i min övervikt. Jag vill vara en sund mamma som orkar leka många timmar, jag vill leva så länge jag bara kan tillsammans med min lilla tjej utan att oroa mig för att min övervikt leder till en tidig död och jag vill inte att min dotter ska behöva vara orolig för sin mammas välmående.

Mitt totala mål är att gå ner 30 kilo och minst 30 cm i midjemått. Det kommer bli väldigt tufft att nå, och det kommer att ta tid. Men jag är helt övertygad om att Mix-Shape-90 kan ta min en bit på vägen bara jag kämpar för det!

30 kilo är väldigt långt borta, så för att inte tappa motivationen på vägen så har jag valt att sätta upp  3 st delmål under mina 90 dagar men WoS:
Delmål 1: Gått ner 7 kilo samt 20 cm i midjan den 26/4. (30 dagar)
Delmål 2: Gått ner 12 kilo samt 25 cm i midjan den 26/5. (60 dagar)
Delmål 3: Gått ner 15 kilo samt 30 cm i midjan den 25/6. (90 dagar)

IMG_7774Här startar jag min resa!
Det känns helt ärligt så fruktansvärt hemskt att lägga upp dessa tre bilder. Men det är del av min motivation till att lyckas och jag hoppas att jag även kan motivera några av er!

 

Leave a reply

 

Allt möjligt...

Hejåhå!Nu har jag var förkyld i några dagar, det är inte dödens dödförkylning men dock så illa att jag var tvungen att ställa in träningen med min PT igår vilket kändes tråkigt[...]

Trött på att vila

Försökte publicera ett inlägg igår men det fungerade inte. Försöker på nytt idag!Nu va det ett tag sedan jag skrev. Det beror på att jag har varit sängliggande sedan i torsdags[...]